Neuromarketing – domenii de aplicare

neuromarketing, vânzare prin recomandări, intrebari in procesul de vanzare, negocierea in procesul de vanzare cumparare, procesul de vanzare-cumparare, procesul de vanzari, elemente cheie in procesul de vanzare, primul pas din procesul de vanzare, ce este procesul de vanzare, tehnici de vanzare in procesul de negociere, rolul vanzatorului in procesul de vanzare, tehnici de vânzare, online, a unui produs, avansate, managementul vanzarilor, curs, cresterea vanzarilor, metode
Neuromarketing

Neuromarketing – domenii de aplicare


  • Strategiile de neuroimagistică și neuromarketing apar ca o alternativă proeminentă și viabilă care poate modifica următoarea generație de clienți și o piață de consum foarte competitivă.

  • Companiile beneficiază de neuromarketing deoarece creează o mai bună înțelegere a creierului consumatorilor și descifrează procesul său de luare a deciziilor.

  • Dificultatea de a concepe noi experimente, costul ridicat și timpul mare alocat cercetărilor.

  • Există voci care afirmă că neuromarketingul încalcă drepturile personale, în special în ce privește liberul arbitru sau că încalcă dreptul la alegeri individual, ghidând dorințele consumatorilor.

  • Dincolo de beneficiile comerciale evidente ale neuromarketingului, este necesară definirea unor reglementări privind utilizarea responsabilă a acestor tehnici pentru îmbunătățirea experienței de cumpărare.


Neuromarketingul este o strategie de marketing care se conectează la subconștientul și aspectele emoționale al clientului și își propune să creeze o legătură între client și produs. Este un domeniu interdisciplinar care combină aspecte ale neuroștiințelor, psihologiei și marketingului. Piatra de temelie a neuromarketingului este evaluarea reacției cognitive și emoționale a consumatorului la diferitele tehnici de marketing.

Conținut accesibil doar conturilor plătite:

STARTER ANUAL

20 EUR / luna

PREMIUM ANUAL

50 EUR / luna

error: Content is protected !!